Jedním z favoritů podzimu jsou bezesporu hrušky, které se dají zpracovat na spoustu způsobů. Pokud v chladných podzimních dnech milujete vůni sladkých hrušek, mohl by vám přijít vhod náš dnešní recept na koláč vhodný k odpolednímu kafíčku nebo jako sladká tečka za chutným víkendovým obědem.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 130 g cukru
- 1 žloutek
- 2 lžíce mléka
- 130 g másla
- sůl
náplň:
- 400 g tvarohu
- cca 5 hrušek
- 2 vejce
- 1 vanilkový pudink
- 120 g cukru
Postup:
- Nejprve utřete cukr se žloutkem, až se hmota propojí, přidejte máslo, mouku a mléko.
- Přidejte špetku soli a zpracujte ve vláčné těsto, kterým naplníte pečicí formu i po okrajích.
- Potom si připravte náplň smícháním tvarohu, cukru, vanilkového pudinku a dvou žloutků.
- Z bílků zvlášť vyšlehejte hustý sníh, který do náplně opatrně vmíchejte. Vzniklou směs dejte na těsto, urovnejte lžící nebo stěrkou.
- Hrušky oloupejte, nakrájejte na jemné plátky a ty poté položte na náplň.
- Koláč pečte na 150 °C cca 30 minut.
_tip_