Kopřiva není jen obyčejný plevel, který umí navíc pěkně popálit. Své nezastupitelné místo má kromě lidového léčitelství také v kuchyni, kde se hodí například do nádivek, bramboráků, polévek… Vyzkoušejte náš recept!
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 400 g krůtích prsou
- sůl, pepř
- citronová šťáva
- 2 vejce
- 4 lžíce bílého vína
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce škrobové moučky
- špetka prášku do pečiva
- 60 g mrkve
- 60 g celeru
- 2 stroužky česneku
- 1 velká hrst mladých kopřiv
- pažitka, libeček
- sádlo na smažení
Postup:
- Maso nakrájíme na menší medailonky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli v chladu odležet.
- V misce rozšleháme vejce, přidáme víno, mouku, škrob, na špičku nože prášek do pečiva, najemno nastrouhanou mrkev a celer. Nakonec přimícháme opláchnuté a nasekané kopřivy, bylinky a utřený česnek.
- Osolíme a opepříme.
- Pokud je těstíčko husté, přidáme trochu vína, v opačném případě škrob.
- Medailonky v těstíčku vykoupeme a smažíme na rozehřátém sádle.
- Hotové servírujeme se šťouchanými brambory.
_tip_