Dětská rádia na Pigy.cz

Krůtí plátky v kopřivovém těstíčku

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kopřiva není jen obyčejný plevel, který umí navíc pěkně popálit. Své nezastupitelné místo má kromě lidového léčitelství také v kuchyni, kde se hodí například do nádivek, bramboráků, polévek… Vyzkoušejte náš recept!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 400 g krůtích prsou
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • 2 vejce
  • 4 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • špetka prášku do pečiva
  • 60 g mrkve
  • 60 g celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká hrst mladých kopřiv
  • pažitka, libeček
  • sádlo na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší medailonky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli v chladu odležet.
  2. V misce rozšleháme vejce, přidáme víno, mouku, škrob, na špičku nože prášek do pečiva, najemno nastrouhanou mrkev a celer. Nakonec přimícháme opláchnuté a nasekané kopřivy, bylinky a utřený česnek.
  3. Osolíme a opepříme.
  4. Pokud je těstíčko husté, přidáme trochu vína, v opačném případě škrob.
  5. Medailonky v těstíčku vykoupeme a smažíme na rozehřátém sádle.
  6. Hotové servírujeme se šťouchanými brambory.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor