Dětská rádia na Pigy.cz

Lehký piškot z rýžové mouky bez cukru

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Doma jsou často vyžadovány dezerty. Proto také hledám a zkouším nové zdravější varianty všeho možného. Jsem ráda, když se nějaký odlehčený experiment vydaří. Navíc také vím, co doma jíme. Jeden takový je i tento piškot. Když se o něj rodina hádá, těší mě, že kupované sladkosti leží ladem. Je stejně tak rychle a snadno upečený, jako snědený. Třeba se vám teď v době karantény bude také hodit. Budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů, jak se vám povedl.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

Na korpus

  • 150 g rýžové mouky
  • 3 vejce
  • 1 dcl mléka (můžete použít i rostlinné)
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • Sirup (používám švestkový), příp. med, stévii apod.

 

Na krém

  • Polotučný tvaroh
  • Lučina
  • Ovoce
  • Něco na oslazení

 

Postup:

Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh. Žloutky prošlehejte se zvoleným sladidlem. Postupně střídavě přidávejte mouku, kypřící prášek a mléko. Stále jemně šlehejte. Není třeba příliš dlouho. Až se vše propojí, jemně vmíchejte sníh. Vlijte do máslem vymazané koláčové formy a pečte ve vyhřáté troubě na 170°C cca 20 – 30 minut. Po vychladnutí natřete povrch krémem.

Krém – vyšlehejte tvaroh s Lučinou a sladidlem, vmíchejte nadrobno nakrájené ovoce.

Tip:
Množství je spíše na menší koláč. Pokud vás zaujme, neváhejte ho zdvojnásobit a místo koláčové formy použít plech nebo upečte dva korpusy. Pokud je proložíte krémem a ozdobíte na povrchu, tak  obstojí i jako jednodušší dort.

 

_tip_

Fotogalerie

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor