17
Doma jsou často vyžadovány dezerty. Proto také hledám a zkouším nové zdravější varianty všeho možného. Jsem ráda, když se nějaký odlehčený experiment vydaří. Navíc také vím, co doma jíme. Jeden takový je i tento piškot. Když se o něj rodina hádá, těší mě, že kupované sladkosti leží ladem. Je stejně tak rychle a snadno upečený, jako snědený. Třeba se vám teď v době karantény bude také hodit. Budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů, jak se vám povedl.
Sdílej článek
17
Budete potřebovat:
Na korpus
- 150 g rýžové mouky
- 3 vejce
- 1 dcl mléka (můžete použít i rostlinné)
- ½ sáčku prášku do pečiva
- Sirup (používám švestkový), příp. med, stévii apod.
Na krém
- Polotučný tvaroh
- Lučina
- Ovoce
- Něco na oslazení
Postup:
Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh. Žloutky prošlehejte se zvoleným sladidlem. Postupně střídavě přidávejte mouku, kypřící prášek a mléko. Stále jemně šlehejte. Není třeba příliš dlouho. Až se vše propojí, jemně vmíchejte sníh. Vlijte do máslem vymazané koláčové formy a pečte ve vyhřáté troubě na 170°C cca 20 – 30 minut. Po vychladnutí natřete povrch krémem.
Krém – vyšlehejte tvaroh s Lučinou a sladidlem, vmíchejte nadrobno nakrájené ovoce.
Tip:
Množství je spíše na menší koláč. Pokud vás zaujme, neváhejte ho zdvojnásobit a místo koláčové formy použít plech nebo upečte dva korpusy. Pokud je proložíte krémem a ozdobíte na povrchu, tak obstojí i jako jednodušší dort.
_tip_