V nedávném článku jsme radili, jak na sušení švestek a jablek. A jak usušené ovoce spotřebovat? Kromě klasického pojídání si můžete vyrobit chutné müsli. Výhodou je, že do něj dáte pořádnou porci ovoce, a ne dva tři kusy na celé balení, jak to bývá v těch z obchodu.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 500 g ovesných vloček
- 160 g různých druhů oříšků (mandle, lískové, vlašské)
- 30 g kakaa
- lžíce skořice
- 200 g slazeného kondenzovaného mléka
- 80 g medu
- lžíce slunečnicového oleje
- cca 200 g sušeného ovoce (nebo i víc, podle vaší chuti)
Postup:
- Troubu předehřejte na 160 °C. V míse smíchejte všechny sypké ingredience kromě sušeného ovoce.
- Přidejte kondenzované mléko, med a olej. Pořádně promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete na pečicí papír na plech.
- Pečte asi 35 minut, během pečení pravidelně kontrolujte a promíchávejte.
- Upečené müsli nechte vychladnout, rozbijte slepené kusy a pak přimíchejte sušené ovoce.
- Uskladněte v dóze nebo vzduchotěsné krabici.