Milujete levanduli? Ta je právě pro svou specifickou uklidňující vůni vyhledávaná především při aromaterapiích. Využít ji ovšem můžete také v kuchyni. Nejen při pečení moučníků, ale třeba i do lahodného nápoje, který jiště uvítáte jako skvělé osvěžení v horkých letních dnech.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- květy levandule
- vodu
- citron
- třtinový cukr nebo med
Postup:
Omyté květy levandule nechejte několik hodin macerovat ve vodě. Poté roztok zceďte přes jemné plátno nebo sítko a přidejte do něj několik kapek citronu. Nápoj můžete dochutit i trochou třtinového cukru nebo lžičkou medu.
Tip:
Květy můžete také usušit a na podzim si z nich udělat teplý voňavý nápoj. Stačí lžičku sušených květů zalít horkou vodou, nechat chvíli louhovat a ještě teplé popíjet. Takto připravený nálev je vhodný nejen na celkové zklidnění, ale blahodárně působí i při zažívacích potížích, nechutenství nebo nadýmání.
_tip_