1
Rýže, brambory, těstoviny, rýže, brambory, těstoviny… Taky se vám to doma takto střídá? Tak jednou zkuste něco úplně jiného. Uvařte ovesné placky, které se skvěle hodí například k masovým směsím a podobným jídlům. Jejich zajímavá chuť určitě nadchne i opravdové gurmány.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- 50 g ovesných vloček
- 50 g nastrouhané mrkve
- 150 ml vařící vody
- 35 g pohankové mouky
- sůl
- kmín
- majoránka
- 3 stroužky česneku
Postup:
Jemné ovesné vločky zalijeme vařící vodou a necháme chvíli nabobtnat.
Potom přidáme další ingredience a dobře promícháme.
Na plech dáme pečicí papír a ze vzniklého těsta tvarujeme placičky, které při nízké teplotě pečeme, dokud nemají zlatavou barvu (cca 30 minut na 150 °C).
_tip_