Dětská rádia na Pigy.cz

Podzimní jídelníček – pečená dýně

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dýně se už začínají sklízet, a tak je brzy budeme chtít zařadit do podzimního jídelníčku. Pokud se vám urodila dýně Hokkaidó, tak si ji kromě klasické dýňové polévky zkuste připravit zapečenou spolu s mletým masem. Chutná báječně.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 1 menší dýni Hokkaidó
  • asi 250 g mletého masa (dle chuti)
  • 3 jarní cibulky i s natí
  • hrst čerstvých bylinek (nejlépe petržel, majoránku apod.)
  • sůl
  • pepř
  • vajíčko
  • hrst pohanky lámanky
  • 2 stroužky česneku
  • olej

Postup:

Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl, jednu polovinu vydlabeme, vnitřní dužninu potřeme olejem.

Maso dáme do misky, přidáme najemno nakrájené jarní cibulky i s natí, bylinky, sůl, pepř, vajíčko, pohanku a česnek a dobře propracujeme.

Masovou směsí naplníme vydlabanou dýni, dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme zapéct cca 40 minut. Poté rozkrájíme a servírujeme spolu s vařenými brambory.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor