K podzimu jablka a hrušky neodmyslitelně patří. Zkuste s dětmi společně upéct třeba tento koláč. Děti si při jeho přípravě procvičí jemnou motoriku a vám ze sklepa zmizí pár jablek a hrušek, do kterých se už nikomu moc nechce zakousnout.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
Na koláč:
- 130 g másla
- 70 g cukru moučka
- 3 vejce
- 120 g polohrubé mouky
- ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 2 menší jablka
- 1 velká hruška
Na drobenku:
- 70 g másla
- 50 g cukru krupice
- 80-100 g polohrubé mouky
- 30 g mletého máku
Postup:
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Koláčovou formu vyložte pečícím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Jablka a hrušku omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Změklé máslo utřete s cukrem a vejci do pěny.
V jiné míse smíchejte mouku, pudinkový, kypřící prášek a přimíchejte do máslové pěny. Těsto nalijte do koláčové formy, posypte nakrájenými jablky a hruškou (můžete posypat skořicí). Dejte na 10 minut do trouby.
Mezitím smíchejte ingredience na drobenku a pořádně je promněte. Koláč po 10 minutách vyndejte z trouby, posypte makovou drobenkou a vraťte zpátky dopéct.
Pečte dalších 25 minut, dokud není drobenka křupavá.
A můžete podávat!
_tip_