2
Nevím, jak u vás, ale u nás doma se na podzim většinou sejde velké množství jablek, které je potřeba rychle zkonzumovat.
Sdílej článek
2
Proto kromě klasických štrúdlů zkoušíme také nejrůznější muffiny, buchty a koláčky. V posledních letech jsem si zejména já oblíbila tuto jablečnou bábovku, o jejíž recept se s vámi podělím.
Budete potřebovat:
- 1,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek (tj. cca 4–5 jablek dle velikosti)
- 2 hrnky hladké mouky
- ¾ hrnku třtinového cukru
- ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- 3 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
- 1 lžička skořice
- 1 bezfosfátový prášek do pečiva
- mléko dle potřeby (bude záležet na konzistenci těsta)
Postup:
- Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu (aby se pak bábovka nesrazila).
- K jablkům přidáme mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici, vanilkový cukr a promícháme.
- Přidáme pouze žloutky a na závěr kokosový olej.
- Dle potřeby přidáme také mléko a všechno dobře promícháme.
- Na závěr zamícháme do těsta také tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a nalijeme do ní těsto.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 50 minut (dle zkušenosti s troubou, zkuste případně do bábovky píchnout špejli, zda se těsto již nelepí).
Dobrou chuť!