Dětská rádia na Pigy.cz

Prověřená jablečná bábovka

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nevím, jak u vás, ale u nás doma se na podzim většinou sejde velké množství jablek, které je potřeba rychle zkonzumovat.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Proto kromě klasických štrúdlů zkoušíme také nejrůznější muffiny, buchty a koláčky. V posledních letech jsem si zejména já oblíbila tuto jablečnou bábovku, o jejíž recept se s vámi podělím.

Budete potřebovat:

  • 1,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek (tj. cca 4–5 jablek dle velikosti)
  • 2 hrnky hladké mouky
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 3 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
  • 1 lžička skořice
  • 1 bezfosfátový prášek do pečiva
  • mléko dle potřeby (bude záležet na konzistenci těsta)

Postup:

  1. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu (aby se pak bábovka nesrazila).
  2. K jablkům přidáme mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici, vanilkový cukr a promícháme.
  3. Přidáme pouze žloutky a na závěr kokosový olej.
  4. Dle potřeby přidáme také mléko a všechno dobře promícháme.
  5. Na závěr zamícháme do těsta také tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  6. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a nalijeme do ní těsto.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 50 minut (dle zkušenosti s troubou, zkuste případně do bábovky píchnout špejli, zda se těsto již nelepí).

Přeji dobrou chuť.

 

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor