Rebarbora je nenáročná plodina a dá zpracovat na spoustu způsobů. Tentokrát jsme pro vás vybrali recept na lahodný koláč, který zaujme svou příjemně osvěžující chutí.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 60 dkg hladké mouky
- 20 dkg třtinového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 25 dkg Hery
- 4 lžíce mléka
- 2 vejce
Na náplň:
- asi 7 výhonků rebarbory
- 2 lžíce domácího vanilkového cukru
- skořici
Postup:
Výhonky rebarbory omyjeme, zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na drobné kousky, které dáme do hrnce. Přidáme trochu vody, vanilkový cukr a skořici a rozvaříme.
Ze zbytku ingrediencí vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny.
První polovinu vyválíme na pečicím papíru, přendáme na plech, potřeme náplní z rebarbory a přiklopíme druhým vyváleným dílem těsta. Ten ještě propícháme vidličkou a dáme upéct do rozehřáté trouby.
Pečeme cca 40 minut při 150 °C. Vychladlé krájíme a servírujeme.
_tip_