Medvědí česnek je v posledních letech dost oblíbený a k lokalitám jeho výskytu se vydávají celá procesí. Při sběru buďte ale opatrní, neničte rostliny a sbírejte jen to, co sami upotřebíte. Tato bylina pak zůstane nejen pro další návštěvníky, ale i pro další generace.
Sdílej článek
Nasbírané listy můžete v kuchyni zužitkovat například při výrobě roládek.
Budete potřebovat:
- 250 g čerstvého sýra
- 100 g másla
- pažitku
- listy medvědího česneku
Postup:
- Sýr, máslo a pažitku smíchejte dohromady a utřete spolu. Můžete klidně přidat i oblíbené koření.
- Listy medvědího česneku omyjte pod tekoucí vodou, osušte a vyskládejte dva listy vedle sebe tak,
aby se překrývaly. - Na listy naneste sýrovou směs a zamotejte jako závin, spíchněte špejlí
nebo párátkem. - Podávejte vychlazené s čerstvým chlebem.
_tip_