Kdo by neměl rád grilování? Rozpálený gril, vůně masa a zeleniny a k tomu sklenka dobrého pití, už cítíte tu správnou atmosféru? Využijte večery pozdního léta a připravte si na grilu jednoduchou a dobrou večeři během pár minut. Tak nažhavte gril a inspirujte se našimi třemi recepty. Tady je první z nich.
Sdílej článek
Co budete potřebovat:
- Kachní prsa bez kosti
- Brambory grenaille, neboli zámecké brambory
- Slanina
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Šalotka
Postup:
- Kachní prsa si očistěte a z vrchu jemně nakrojte kůži na mřížky, řezy by měly být zhruba centimetr hluboké.
- Potřete je olivovým olejem a posypte solí a pepřem, vše důkladně vetřete do zářezů.
- Nechte prsa odpočívat v pokojové teplotě přibližně 20 minut.
- Brambory omyjte a krátce předvařte do měkka. Slaninu a šalotku nakrájejte na kostičky.
- Do pánve na gril nejprve nasypte slaninu a nechte ji chvíli vypéct.
- Do pánve za slaninou přidejte brambory vcelku a grilujte do zlatova. V závěru přidejte šalotku a nechte ještě pár minut dodělat. Nyní máte přílohu hotovou a můžete se vrátit zpět ke kachně.
- Kachní prsa položte kůží na rozpálený gril a nechte ji vypéct zhruba 15 minut. Poté prsa obraťte a dodělejte do šťavnata dalších 5 minut, vnitřní teplota by měla být 60 °C.
- Poté je zabalte do alobalu a nechte chvilku odstát.
- Prsa nakrájejte na tenké plátky a polijte šťávou, která vám v alobalu zbyde. Přidejte připravené brambory grenaille a můžete podávat.
Dobrou chuť!