Dětská rádia na Pigy.cz

Rychlá večeře z grilu: Kachní prsa na grilu s bramborami grenaille

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kdo by neměl rád grilování? Rozpálený gril, vůně masa a zeleniny a k tomu sklenka dobrého pití, už cítíte tu správnou atmosféru? Využijte večery pozdního léta a připravte si na grilu jednoduchou a dobrou večeři během pár minut. Tak nažhavte gril a inspirujte se našimi třemi recepty. Tady je první z nich.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Co budete potřebovat:

  • Kachní prsa bez kosti
  • Brambory grenaille, neboli zámecké brambory
  • Slanina
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Šalotka

Postup:

  1. Kachní prsa si očistěte a z vrchu jemně nakrojte kůži na mřížky, řezy by měly být zhruba centimetr hluboké.
  2. Potřete je olivovým olejem a posypte solí a pepřem, vše důkladně vetřete do zářezů.
  3. Nechte prsa odpočívat v pokojové teplotě přibližně 20 minut.
  4. Brambory omyjte a krátce předvařte do měkka. Slaninu a šalotku nakrájejte na kostičky.
  5. Do pánve na gril nejprve nasypte slaninu a nechte ji chvíli vypéct.
  6. Do pánve za slaninou přidejte brambory vcelku a grilujte do zlatova. V závěru přidejte šalotku a nechte ještě pár minut dodělat. Nyní máte přílohu hotovou a můžete se vrátit zpět ke kachně.
  7. Kachní prsa položte kůží na rozpálený gril a nechte ji vypéct zhruba 15 minut. Poté prsa obraťte a dodělejte do šťavnata dalších 5 minut, vnitřní teplota by měla být 60 °C.
  8. Poté je zabalte do alobalu a nechte chvilku odstát.
  9. Prsa nakrájejte na tenké plátky a polijte šťávou, která vám v alobalu zbyde. Přidejte připravené brambory grenaille a můžete podávat.

Dobrou chuť!

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor