Kdo by neměl rád grilování? Rozpálený gril, vůně masa a zeleniny a k tomu sklenka dobrého pití, už cítíte tu správnou atmosféru? Využijte večery pozdního léta a připravte si na grilu jednoduchou a dobrou večeři během pár minut. Tak nažhavte gril a inspirujte se našimi třemi recepty. Tady je poslední z nich.
Sdílej článek
Co budete potřebovat:
- Libovolné maso – nejlépe se hodí kuřecí, nebo krůtí prsa, či vepřová krkovice
- Slanina
- Cibule
- Paprika (nejlépe červená a žlutá)
- Cuketa
- Žampiony
- Sůl a pepř
- Olivový olej
- Rozmarýn
- Česnek
Postup:
- Zeleninu očistěte a nakrájejte na stejně velké kousky. Z žampionů použijte celé kloboučky, cibuli rozčtvrťte a rozdělte na jednotlivé vrstvy. Slaninu i maso také pokrájejte na stejně velké dílky.
- V míse smíchejte olivový olej, sůl, pepř a rozmarýn a přidejte rozdrcený česnek. Můžete přidat i grilovací koření.
- Maso i zeleninu v míse pečlivě obalte a můžete rovnou napichovat na grilovací jehly tak, abyste využili všechny suroviny.
- Teď už stačí špízy přenést na rozpálený gril a dopéct maso do šťavnata. Pokud se vám paprika spálí, vůbec to nevadí, na chuti jí to nijak neubírá.
- Ke špízům se skvěle hodí například česneková grilovací omáčka (tu si snadno připravíte smícháním zakysané smetany s utřeným česnekem, solí a pepřem), nebo rozpečená bagetka.
Dobrou chuť!