Specifická chuť červené řepy je pro děti nezajímavá, a tudíž se u nich netěší zrovna velké oblibě. Je to ovšem velmi zdravá zelenina obsahující vitamíny, karoten, vápník, draslík a další prospěšné látky, a proto by na našem jídelníčku neměla chybět. Nejlepší způsob zpracování je začerstva, a jelikož nám na zahradách právě červená řepa dozrává, zkuste jednoduchý salát, který bude chutnat i dětem.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2 středně velké čerstvé červené řepy
- 4 jablka
- případně trochu citronové šťávy a třtinového cukru nebo medu
Postup:
Pokud nechcete mít červené ruce, vezměte si tenké latexové rukavice a červenou řepu oškrábejte. Jablka také oloupejte, zbavte jádřinců a společně s červenou řepou nastrouhejte najemno, buď v kuchyňském robotu, nebo na struhadle.
Salát zakápněte trochou citronové šťávy, a pokud nejsou jablka příliš sladká, můžete přidat lžíci medu nebo trochu třtinového cukru.
Salát je rychlý, chutný a skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu chodu.
_tip_