Nápadů na rychlou a snadnou večeři není nikdy dost, proto pro vás máme další báječný recept. Vyzkoušejte naše česnekové placky plněné sýrem a tvarohem. Příprava vám nezabere moc času a zvládne ji i začátečník. Můžete je jíst samotné, ale hodí se třeba k čerstvému salátu, k polévce nebo jako rychlá svačina.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 200 g kefíru
- 2 lžíce olivového oleje
- půl lžičky jedlé sody
- 1/3 lžičky soli
- 300 g hladké mouky
- 150 g tvrdého sýra
- 200 g tvarohu (můžete nahradit mozzarelou)
- 2 stroužky česneku
- bylinky podle chuti (oregano, pažitka…)
Postup:
- Nejprve si smíchejte v míse kefír, sůl, olivový olej a jedlou sodu.
- Do mísy přisypte mouku a důkladně promíchejte.
- Vypracované hladké těsto zabalte do folie a nechte 15-20 minut odpočinout.
- Mezitím si připravte náplň: prolisujte 2 stroužky česneku a tvrdý sýr nastrouhejte najemno. Přidejte tvaroh a smíchejte dohromady.
- Těsto si poté rozdělte na 4-6 stejných částí. Z každé části vyválejte menší placku.
- Doprostřed placky dejte pomocí lžičky náplň. Přes náplň přehněte okraje a zabalte jako balíček. Pomocí válečku balíček rozválejte na tenkou placku.
- Pokud byste si chtěli práci zjednodušit, můžete těsto rozdělit na 8 částí a z jednotlivých částí vyválet placky. Na polovinu placek navrstvěte tvarohovou směs a přiklopte druhou polovinou placek a důkladně spojte po okrajích, aby náplň nevytekla.
- Placky opečte na rozehřáté pánvi nasucho nebo na tenké vrstvě oleje z obou stran dorůžova. Rozkrájejte a podávejte ještě teplé.
Dobrou chuť!