Tato snídaně je inspirována marockým dezertem, který mě zaujal natolik, že jsem ho ihned zařadila do našeho rodinného jídelníčku. A nutno říct, že měl úspěch. Navíc má plusové body i za extra jednoduchou přípravu.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- cca 100 g kuskusu
- bílý jogurt nebo tvaroh
- ovoce dle chuti nebo sezónní nabídky
- med
- ořechy, semínka
Postup:
Kuskus nasypte do misky, zalijte vařící vodou. Použijte takové množství vody, aby byl kuskus cca centimetr pod hladinou, přiklopte a nechejte pár minut odstát, nedochucujte.
Uvařený kuskus vložte do hlubokého talíře, přidejte jogurt nebo tvaroh a nakrájené ovoce. Oslaďte medem, posypte ořechy nebo semínky.
Je lepší, když je kuskus ještě teplý, ale i zcela studená varianta je chutná.
_tip_