Dříve býval chřest lahůdkou spíše pro bohaté. Dnes už jeho cena ale není tak závratná, proto si tuhle jemnou jarní zeleninu, která je k dostání buď v bílé, fialové nebo zelené variantě, může dopřát skoro každý. Nabízí se mnoho způsobů, jak chřest, jenž je bohatý mimo jiné na vlákniny a vitamíny, zpracovat. Své místo nachází v předkrmech, polévkách i hlavních jídlech. My přinášíme kombinaci s širokými nudlemi a bylinkami.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 250 g tagliatelle (široké nudle)
 - 250 g bílého chřestu
 - 40 g másla
 - 1 lžíce nasekané petrželky
 - 1 lžíce nasekané bazalky
 - 1 smetana na vaření
 - sůl, pepř
 - ½ hrnku nastrouhaného parmazánu
 - Lístky máty na ozdobení
 
Postup:
- Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat.
 - Chřest očistíme, odkrojíme tvrdou část stonku (cca 1–2 cm), nakrájíme na krátké kousky a na rozehřátém másle dusíme doměkka.
 - Když je chřest měkký, přidáme k němu nasekanou petrželku a bazalku a přilijeme smetanu.
 - Osolíme, opepříme a ještě 2 minuty povaříme.
 - Do směsi přisypeme parmazán a omáčku dobře promícháme.
 - Vložíme do ní těstoviny a opatrně protřepeme, aby se všechny přísady stejnoměrně rozdělily.
 - Na talíři dozdobíme nastrouhaným parmazánem a lístky čerstvé máty.
 
