Dětská rádia na Pigy.cz

Tagliatelle s chřestem a bylinkami

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dříve býval chřest lahůdkou spíše pro bohaté. Dnes už jeho cena ale není tak závratná, proto si tuhle jemnou jarní zeleninu, která je k dostání buď v bílé, fialové nebo zelené variantě, může dopřát skoro každý. Nabízí se mnoho způsobů, jak chřest, jenž je bohatý mimo jiné na vlákniny a vitamíny, zpracovat. Své místo nachází v předkrmech, polévkách i hlavních jídlech. My přinášíme kombinaci s širokými nudlemi a bylinkami.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 250 g tagliatelle (široké nudle)
  • 250 g bílého chřestu
  • 40 g másla
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekané bazalky
  • 1 smetana na vaření
  • sůl, pepř
  • ½ hrnku nastrouhaného parmazánu
  • Lístky máty na ozdobení

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat.
  2. Chřest očistíme, odkrojíme tvrdou část stonku (cca 1–2 cm), nakrájíme na krátké kousky a na rozehřátém másle dusíme doměkka.
  3. Když je chřest měkký, přidáme k němu nasekanou petrželku a bazalku a přilijeme smetanu.
  4. Osolíme, opepříme a ještě 2 minuty povaříme.
  5. Do směsi přisypeme parmazán a omáčku dobře promícháme.
  6. Vložíme do ní těstoviny a opatrně protřepeme, aby se všechny přísady stejnoměrně rozdělily.
  7. Na talíři dozdobíme nastrouhaným parmazánem a lístky čerstvé máty.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor