Dětská rádia na Pigy.cz

Tip na Vánoce z Jihomoravského kraje

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Svatojánské ořechy na sváteční stůl.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dobré jídlo patří k Vánocům odjakživa. A i když to možná jindy tolik neřešíme, o svátcích si většina z nás dává opravdu záležet na tom, co si na sváteční stůl připraví. Zkuste letos oživit sváteční tabuli delikatesou, která byla oceněna Regionální potravinou Jihomoravského kraje.

Svatojánské ořechy od společnosti Chuť Moravy jsou vyrobené z vlašských ořechů podle původní sto let staré receptury. Ještě zelené vlašské ořechy se sklízí v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do kořeněného sirupu z cukru. Svatojánské ořechy, nakrájené na tenké plátky, nejlépe vyniknou v kombinaci s čerstvými smetanovými sýry a paštikou. Skvěle se také hodí ke zvěřině, do salátů nebo do dezertů.

Jádra vlašských ořechů mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují mnoho minerálních látek, jako například vápník, fosfor a železo, ze stopových prvků jód a měď. Díky nízkému obsahu sodíku jsou vhodné pro lidi trpící onemocnění ledvin, dnou a problémy s krevním oběhem. Vlašské ořechy příznivě ovlivňují stresové hladiny, posílí zdraví srdce a přispívají ke snížení rizika diabetu.

Chcete vědět víc? Navštivte web regionalnipotravina.cz nebo si rovnou stáhněte aplikaci.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor