Dětská rádia na Pigy.cz

Tip na Vánoce z Moravskoslezského kraje

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chystáte se péct vánočku?

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vánoce jsou i  svátky hojnosti, a proto k nim odjakživa patří také velké množství dobrého jídla. Jednou z obecně nejrozšířenějších vánočních tradic u nás je bezesporu pečení vánočky. A bez kvalitní mouky to prostě nejde. Víte jak se ve výběru té správné mouky neztratit?

Těsto bude nejlépe kynout z mouky, která má nižší typové číslo – je méně vymletá a obsahuje více lepku (typové číslo je například T400 nebo T1800). Navíc díky této mouce bude vánočka lehčí a nadýchanější. Jedním z dalších hlavních pravidel je, že mouka nesmí být chemicky bělena. Na výrobu vánoček se používá pšeničná mouka hladká, nejlépe mouka typové číslo T 530, což je pekařská mouka hladká světlá speciál 00 Extra.

Bez obav můžete sáhnout například po té v zelenobílém pruhovaném obalu. Pochází totiž z Mlýnu Herber, který za svou pšeničnou mouku hladkou světlou speciál 00 extra získal ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Tradice a kvalita jdou zde ruku v ruce. První zmínka o mlýnu je totiž datována do 14. století. Způsob zpracování obilí se samozřejmě za ta léta zmodernizoval, nicméně dodavatelé jsou stále výhradně z tohoto regionu. Česká vánočka totiž chutná nejlépe z kvalitní mouky. Chcete vědět víc? Navštivte web regionalnipotravina.cz nebo si rovnou stáhněte aplikaci.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor