Máte ještě v mrazáku památku na léto v podobě borůvek! Vyzkoušejte tento koláč!
Sdílej článek
Co budete potřebovat:
Těsto:
- 2 žloutky (bílky použijte do mezivrstvy)
- 100 g třtinového cukru
- strouhaná kůra z jednoho citronu
- 200 g změklého Jihočeského másla
- 300 g hladké mouky
Mezivrstva:
- 2 vaničky Jihočeského plnotučného tvarohu
- 1 Jihočeská zakysaná smetana
- 1 vanilkový cukr
- 100 g třtinového cukru
- 1 vanilkový puding
Dokončení:
- borůvky
- dle kyselosti borůvek třtinový cukr
Postup:
- Vypracujte hladké těsto, nechte chvíli odpočinout, poté jej vmačkejte do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a nechte odpočívat v lednici.
- Mezitím si připravte tvarohovou směs. Všechny ingredience smíchejte dohromady a metličkou rozmíchejte na hladký krém.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Připravenou směs naneste na korpus, posypejte borůvkami a dle potřeby doslaďte třtinovým cukrem.
- Koláč pečte po dobu 30 – 40 minut, dokud není okraj korpusu mírně hnědý.
_tip_