Domácí pečivo je nejen moderní, ale bezpochyby také chutnější než to kupované. Bohužel je často náročné na přípravu. Máme však pro vás recept, po jehož vyzkoušení už nebudete chtít chleba kupovat a budete se divit, proč si ho vlastně nepečete už dávno.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- kávovou lžičku soli
- 5–8 g sušeného droždí
- 1 hrnek vody
- semínka, koření, bylinky…
Postup:
V míse smícháme mouku, droždí a sůl, můžeme přidat semínka, sušené bylinky, ořechy nebo koření podle chuti. Následně vlijeme studenou vodu a vše promícháme, aby vzniklo těsto. Necháme zakryté kynout na teplém místě ideálně přes noc nebo alespoň pět hodin.
Do trouby vložíme hrnec s poklicí, rozehřejeme na 250 °C a necháme naprázdno hřát 30 minut.
Mezitím těsto v míse jemně promícháme. Po 30 minutách vyjmeme hrnec z trouby, a co nejrychleji do něj přemístíme těsto stěrkou, přikryjeme poklicí a vložíme zpět. Pečeme 30 minut, následně sundáme poklici a pečeme ještě dalších 20 minut. Po vyjmutí z trouby chleba ihned vyklopíme z hrnce.
_tip_