1
Velikonoční nádivka, jinak také nazývaná jako hlavička, svítek či sekanice, je jedním z oblíbených pokrmů, který se podává k velikonoční večeři. Původně se do nádivky místo pečiva přidávala krupice a mléko, které se dohromady svařily na kaši a do ní se pak už dávaly kopřivy, jiné zelené bylinky a maso. V našem receptu jsme do nádivky kromě dnes už tradičních rohlíků a uzeného masa přidali i ovesné vločky, které jí dodají jemnou chuť.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- 4 rohlíky
- 50 g jemných ovesných vloček BONAVITA
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 200 ml polotučného Jihočeského mléka Madeta
- 300 g uzeného masa
- 40 g čerstvých kopřiv (nebo jiné zelené bylinky, které máte k dispozici)
- 30 g listů medvědího česneku
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup:
Troubu předehřejte na 180°C a chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem. Uzené maso a rohlíky nakrájejte na drobné kostičky. Obojí promíchejte s ovesnými vločkami. Přilijte mléko a znovu vše pečlivě promíchejte. Kopřivy spařte horkou vodou a nasekejte. Medvědí česnek nasekejte nadrobno. Nasekané byliny smíchejte s masovo-rohlíkovou směsí, přidejte žloutky, osolte a opepřete. Z bílků vyšlehejte sníh a ten nakonec zlehka vmíchejte do směsi. Nádivku nalijte do formy a pečte zhruba 50 minut.
Dobrou chuť!
Děkujeme našim partnerům:
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
Chcete se dozvědět víc? Mléčné dobroty z receptu jsou dílem jihočeské mlékárny Madeta, která má více než stoletou tradici a jejíž výrobky si mnozí z Vás pamatují z dětství. To už je velký závazek, a proto v nich nenajdete nic, co do poctivých mléčných výrobků nepatří. Že byste si to chtěli sami ověřit? Nakoukněte pod pokličku výrobních závodů prostřednictvím stránky www.madeta.cz. Přesvědčíte se tak, že koupí mléčných pochoutek s logem Madety vždy volíte mléko nejvyšší kvality, ze kterého vznikají jihočeské sýry, tvarohy, máslo a další produkty připomínající prázdniny u babičky.
BONAVITA, spol s r.o. působí na trhu od roku 1991, tehdy ještě pod názvem PRAGOSOJA, spol. s r.o. Název BONAVITA znamená ve volném překladu „dobrý život“ a v tomto duchu jsou výrobky propagovány. V roce 1995 uvedla společnost na trh kukuřičné lupínky známé pod názvem Corn flakes. Programu cereálních snídaní se společnost věnuje i v následujících letech. Postupně uvádí na trh řadu extrudovaných a koextrudovaných výrobků. V současnosti se spustila nová výrobní hala s nejmodernější technologií výroby obilných vloček.