Dětská rádia na Pigy.cz

Velikonoční paštika

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dnešní den připadá na Žluté úterý, které odjakživa symbolizovalo zlato, světlo a slunce. Přestože se k tomuto dni nepojí žádný zvláštní velikonoční pokrm, my jsme si pro vás na tento den přichystali výtečnou drůbeží paštiku, která rozzáří váš sváteční stůl stejně jasně jako sluníčko.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

Postup:

Kuřecí játra omyjte a zbavte případných žilek. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi rozpusťte dvě lžíce másla, přidejte játra a velmi zprudka je osmahněte ze všech stran dozlatova; při občasném promíchání to potrvá 3-4 minuty. V polovině restování přidejte najemno pokrájenou cibuli, a osmahněte do zlatova. Osmahnutá játra podlijte trochou bílého vína a tentokrát už na středním plameni nechte tekutinu pozvolna vydusit a odpařit, potrvá to další 2-3 minuty. Pokud vaříte pro děti, víno můžete vynechat. Jakmile se všechny tekutiny na pánvi vypaří, přilijte smetanu, odstavte a nechte směs pouze prohřát někde mimo plotýnku. Stále horký obsah pánve přendejte do mixéru a přidejte zhruba půl lžičky soli. Směs rozmixujte na kaši. Vše seškrábněte z povrchu stěn, dále mixujte na nižším stupni a postupně do směsi po kostkách vhazujte zbytek másla, další kousek přidejte až ve chvíli, kdy se předešlý téměř vstřebá. Vše dohromady ještě krátce promixujte. Pokud chcete mít paštiku ještě jemnější, můžete zvýšit množství másla až na 350 g. Paštika se v tomto případě bude zdát řídká, ale všechno se spraví po ztuhnutí paštiky v lednici. Pomazánku přelijte do misky nebo do skleničky s uzávěrem. Pokud chcete paštiku přelít máslem, rozpusťte 50g másla v kastrůlku, nechte ho minutku probublat a poté jím paštiku opatrně zalijte. Paštiku překryjte nebo uzavřete a nechte ji na pár hodin v lednici důkladně ztuhnout.

Dobrou chuť!

Děkujeme našim partnerům:

Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.

Chcete se dozvědět víc? Mléčné dobroty z receptu jsou dílem jihočeské mlékárny Madeta, která má více než stoletou tradici a jejíž výrobky si mnozí z Vás pamatují z dětství. To už je velký závazek, a proto v nich nenajdete nic, co do poctivých mléčných výrobků nepatří. Že byste si to chtěli sami ověřit? Nakoukněte pod pokličku výrobních závodů prostřednictvím stránky www.madeta.cz. Přesvědčíte se tak, že koupí mléčných pochoutek s logem Madety vždy volíte mléko nejvyšší kvality, ze kterého vznikají jihočeské sýry, tvarohy, máslo a další produkty připomínající prázdniny u babičky.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor