Ještě než usedneme ke štědrovečernímu stolu, na kterém bude smažený kapr a ten nejlepší bramborový salát na světě (každý má přece doma ten nejlepší bramborový salát na světě), bude to chvíli trvat. Ač se to nezdá, tak přípravy na to, abychom si o Vánocích mohli dopřát onoho pověstného českého kapra, začínají již v těchto dnech, kdy rybáři uskutečňují první výlovy rybníků. Ryby potom putují ještě na nějakou dobu do sádek, aby se zbavily bahnité příchuti.
Sdílej článek
Budeme-li mluvit o českých rybnících, napadne snad každého z nás Třeboňsko – místo, kde se nachází kolem 500 rybníků. To je s rybařením a kapry neodmyslitelně spjato a zde se také můžete zúčastnit největšího počtu výlovů. A vzhledem k tomu, že na tyto výlovy je občas přizvaná i široká veřejnost, stává se tato akce opravdovým zážitkem se vším všudy.
Tzv. první zátah začíná již v sedm hodin ráno a druhý kolem jedenácté hodiny dopolední. Na výlovu můžete vidět tradiční rybářské řemeslo a na své si přijdou také labužníci, ochutnat totiž mohou rybí speciality. A kdo si nevybere přímo z nabídky občerstvení, může si ryby odvést za zajímavou cenu i domů. Pořadatelé samozřejmě nezapomenou ani na děti, pro které jsou připraveny drobné hry a soutěže.
Na největším českém rybníku Rožmberku výlov již proběhl, v nejbližších dnech se ale můžete těšit na výlov rybníka Krčín, který se uskuteční 15.–16. 11. 2018 nebo rybníka Svět, ten proběhne 19.–22. 11. 2018.
_tip_