V dnešním receptu se s vámi podělíme o výborný a jednoduchý nápad na vynikající podzimní svačinku pro děti i dospělé.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 20 švestek
- moka lžička sušeného zázvoru
- moka lžička skořice
- polévková lžíce citronové šťávy
- 2 polévkové lžíce rumu
- 50g másla
- 50g polohrubé mouky
- 50g máku a nebo 50g vlašských ořechů
- máslo na vymazání
Postup:
- Omyjte švestky, vypeckujte a rozkrájejte na čtvrtky.
- Švestky detej do misky, přidejte sušený zázvor, skořici, citronovou šťávu a rum a nechejte proležet.
- Mezitím vezměte čtyři zapékací mističky (např. ty na creme brulée), pořádně je vymažte máslem a připravte si drobenku z másla, třtinového cukru, polohrubé mouky a máku. Kdo nemá rád mák, může dát místo nich mleté vlašské ořechy. Nic se nezkazí ani tehdy, dají-li se ořechy i mák.
- Do vymazaných zapékacích misek rozdělte švestky a na ně rozdělte připravenou drobenku.
- Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů 30 minut.
- Podávejte nejlépe teplé se zakysanou smetanou, ale chutná dobře i studené.
Dobrou chuť!