Vyzkoušejte neobvyklé chutě i ověřené suroviny. Při cestě na dovolenou tyhle kombinace ocení celá posádka!
Sdílej článek
Zeleninové svačiny
Zeleninový dip s chlebem
Budete potřebovat:
- 2 šálky bílého jogurtu
- 2 šálky omytého a nasekaného listového špenátu
- ½ šálku koriandru
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- opečený toustový chléb/veka
Postup:
Rozmíchejte jogurt s koriandrem, špenátem a česnekem. Dejte na hodinu vychladit do lednice. Opečte v toustovači chléb. Těsně před konzumací namažte chléb dipem.
Barevné zeleninové chipsy
Budete potřebovat:
- na tenké plátky nakrájená zelenina (mrkev, sladké brambory, červená řepa, tykev)
- lžička oleje
Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Na plech dejte pečicí papír a potřete ho olejem. Rozmístěte pokrájenou zeleninu po celém plechu a potřete ji shora tenkou vrstvou oleje.
Pečte cca 25 minut, než se zelenina zkrabatí a jemně zhnědne. Barevná svačina je hotová.
Proteinové svačiny
Arašídové rolky
Budete potřebovat:
- 1–2 šálky arašídového másla
- 1 šálek oblíbených cereálií
- plátek chleba
Postup:
Smíchejte arašídové máslo s cereáliemi. Namažte na kousek chleba. Srolujte ho, propíchněte párátkem a dejte vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny. Vysokoproteinová svačina je na světě.
Rybí pomazánka s crackery
Budete potřebovat:
- 1 šálek ryby bez kostí
- 1 šálek čerstvého koriandru
- špetka soli
- pepř
- 2 šálky vody
- nesolené crackery
Postup:
Uvařte rybu doměkka. Přemístěte rybu i se zbylým vývarem do mixéru. Přidejte koriandr, sůl, pepř a rozmixujte na menší kousky. Přendejte pomazánku do misky a podávejte s crackery jako přílohou.
Ovocná svačina
Ovocný toast
Budete potřebovat:
- 1 šálek jablek
- 1 šálek borůvek
- 1 šálek jahod
- 3–4 šálky vody
- celozrnný chléb
Postup:
Umyjte ovoce a jablka uvařte doměkka. Vše rozmixujte a nařeďte vodou, aby vzniklo hladké pyré. Opečte chléb a namažte ovocným pyré. Vložte vychladit do lednice.
Sýrová svačina
Mini pizza
Budete potřebovat:
- 1 šálek strouhané mozzarelly
- 1 šálek nadrobno nasekané červené papriky
- 1 šálek nastrouhané mrkve
- 1 lžíce kečupu
- chléb
- olej
Postup:
Povařte krátce zeleninu, aby držela tvar, ale nebyla příliš křupavá. Pomažte pánev trochou oleje a dejte na ni plátky chleba pomazané slabou vrstvou rajčatového kečupu. Na kečup navrstvěte zeleninu. Navrch nasypte mozzarellu. Pánev přiklopte a opékejte do křupava a roztavení sýra. Nechte vychladnout a podávejte.
_tip_