Možná i vám školní léta znechutila červenou řepu. Věřte ale, že je to škoda, protože je v ní spousta vitamínů, které jsou hlavně v zimě potřeba. Zkuste si k ní najít cestu třeba i přes tento recept.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2 střední červené řepy
- 3 střední brambory
- kelímek smetany
- nastrouhaný tvrdý sýr dle chuti
- sůl
- olej
- sušené nebo čerstvé bylinky
- strouhanku
Postup:
Řepu a brambory očistěte a nařežte na tenké plátky. Menší zapékací misku vymažte olejem, vysypejte strouhankou a dejte vrstvu řepy a brambor. Osolte, posypejte bylinkami, sýrem a zalijte trochou smetany. Takto vrstvěte, až je zapékací miska plná. Pečte při teplotě 150˚C cca 45 minut. Můžete podávat třeba jako přílohu k masu.
_tip_