2
V druhém dílu vánočních receptů prozradíme, jak připravit vynikající sněhové kokosky, které po upečení zůstanou hezky vláčné díky tajné ingredienci – jemnému tvarohu.
Sdílej článek
2
Ingredience:
- 4 bílky
- špetka soli
- 70 g Choceňského jemného tvarohu
- 110 g cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 210 g strouhaného kokosu
Tupperware výrobky
Postup:
Oddělíme „Kuchyňskou perličkou“ žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli dáme „Rychlíku“ a vyšleháme z nich tuhý sníh, do mísy Kuchtík dáme tvaroh, krupicový i vanilkový cukr, kokos a důkladně promícháme. Po lžících začneme přidávat do tvarohové směsi tuhý sníh a jen zlehka promícháme, lžící nabíráme malé hromádky, které na „silikonové podložce“ tvarujeme jako kokosky. Pečeme na 150°C do růžova a po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.
Tvarohové kokosky – Video s receptem
Děkujeme našim partnerům: