Dětská rádia na Pigy.cz

Velikonoční beránek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Odvěkým symbolem českých Velikonoc je bezesporu velikonoční beránek, který během svátečních dnů bývá nejkrásnější ozdobou slavnostně prostřeného stolu. V naší verzi receptu vám prozradíme, jak upéct (ne)tradičního kakaového beránka, jenž díky kombinaci smetany a másla vydrží dlouho vláčný. Zvládnou ho upéct i úplní začátečníci!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

Budete také potřebovat elektrický ruční šlehač a formu na beránka.

Postup:

Na přípravu těsta v kastrůlku smícháme smetanu s kakaem a třtinovým cukrem a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme žloutky s cukrem a máslem na nejvyšším stupni do pěny. Poté do ní zašleháme smetanu s kakaem. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme hodinu na 160 °C. Beránka necháme asi 20 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme. Povrch beránka můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo ozdobit světlou či tmavou polevou.

Děkujeme našemu partnerovi:

Tradiční beránek nesmí chybět na žádném velikonočním stole. Prvotřídní chuti i vůně dosáhnete díky použití Holandského kakaa Dr. Oetker a Třtinového cukru citrónového Dr. Oetker.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor