Dalším receptem vánočního speciálu je osvědčená pomazánková klasika. Tuňáková či rybičková pomazánka v mnohých z nás evokuje vzpomínky na dětství a její příprava nemůže být jednodušší. Tuňáka můžete nahradit uzenou makrelou, ale nezapomeňte ji zbavit kostí!
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 konzerva tuňáka v oleji, popř. lze použít uzenou makrelu
- 2 balení Jihočeského žervé
- 3 střední kyselé okurky
- Lžíce plnotučené hořčice
- Sůl
- Pepř
Postup:
Tuňáka z konzervy dáme do misky, ale bez oleje. Přidáme tři nadrobno nakrájené kyselé okurky, dvě balení žervé, lžíci plnotučné hořčice a vše důkladně promícháme. Osolíme a opepříme dle chuti. Štědrou porci pomazánky namažeme na chleba. Milovníci kyselého mohou chlebík ozdobit několika kolečky kyselé okurky.
Dobrou chuť!
_tip_
Partner vánočního speciálu:
Další recepty s výrobky od Madety najdete zde