Česnečka je klasikou české kuchyně, a ne nadarmo: ať už nachlazení, nevolnost, nebo jen tak na chuť, s česnečkou se nemůžete splést. Chcete ale tuhle klasiku ochutnat trochu jinak? Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na tuto sýrovou variantu, od které už se nikdy nevrátíte zpět!
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 120 g Blaťáckého zlata se zeleným pepřem
- 1 litr kuřecího vývaru
- 200 g uvařených brambor
- pažitka
- vejce
- majoránka
- 100 g česneku
- rohlíky či jiné pečivo
- sůl, pepř, kmín
- olivový olej
Postup:
- Na plech rozložíme nakrájený rohlík, poklademe jej nakrájeným Blaťáckým zlatem se zeleným pepřem a pokapeme olivovým olejem.
- Vložíme do trouby a zapečeme cca 5 minut podle druhu trouby.
- Na olivovém oleji (nebo sádle) si společně s kmínem dozlatova opečeme 100 g nakrájeného česneku. Je důležité jej stáhnout z plamene ihned, jakmile začne zlátnout!
- Ohřejeme kuřecí vývar, vložíme do něj opečený česnek, pažitku, majoránku a uvařené brambory. Dochutíme solí a pepřem.
- Přivedeme k varu a vmícháme rozšlehané vejce. Jakmile se vejce uvaří, stáhneme hrnec z plamene.
- Servírujeme s rozpečenými sýrovými krutony.
Dobrou chuť!
_tip_