Dětská rádia na Pigy.cz

Klasika trochu jinak: Česnečka se sýrovými krutony

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Česnečka je klasikou české kuchyně, a ne nadarmo: ať už nachlazení, nevolnost, nebo jen tak na chuť, s česnečkou se nemůžete splést. Chcete ale tuhle klasiku ochutnat trochu jinak? Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na tuto sýrovou variantu, od které už se nikdy nevrátíte zpět!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 120 g Blaťáckého zlata se zeleným pepřem
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 200 g uvařených brambor
  • pažitka
  • vejce
  • majoránka
  • 100 g česneku
  • rohlíky či jiné pečivo
  • sůl, pepř, kmín
  • olivový olej

Postup:

  1. Na plech rozložíme nakrájený rohlík, poklademe jej nakrájeným Blaťáckým zlatem se zeleným pepřem a pokapeme olivovým olejem.
  2. Vložíme do trouby a zapečeme cca 5 minut podle druhu trouby.
  3. Na olivovém oleji (nebo sádle) si společně s kmínem dozlatova opečeme 100 g nakrájeného česneku. Je důležité jej stáhnout z plamene ihned, jakmile začne zlátnout!
  4. Ohřejeme kuřecí vývar, vložíme do něj opečený česnek, pažitku, majoránku a uvařené brambory. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Přivedeme k varu a vmícháme rozšlehané vejce. Jakmile se vejce uvaří, stáhneme hrnec z plamene.
  6. Servírujeme s rozpečenými sýrovými krutony.

 

Dobrou chuť!

_tip_

 

Partner speciálu:

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor