Dětská rádia na Pigy.cz

Co připravit pro hosty? Vyzkoušejte crostini s nivou, hruškou, ořechy a prosciuttem

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Silvestrovské večírky se blíží a s nimi starost každé hostitelky: jaký pokrm připravit pro hosty? Jednohubky a chlebíčky jsou skvělá volba, proto pro vás máme tip na jedny netradiční: crostini s nivou, ořechy, hruškou a prosciuttem. Ohromte letos své přátele a rodinu a vyzkoušejte náš jednoduchý recept!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Crostini, doslova přeloženo z italštiny jako opečené tousty či krutony, jsou opečené křupavé bagetky s nejrůznějšími přílohami. Lze je připravit jednoduše jen s olivovým olejem či česnekem, nebo například s čerstvou zeleninou. My vám přinášíme recept, se kterým vykouzlíte crostini, které jsou snadné na přípravu a přitom přináší netradiční chuť.

Ať už pro hosty, pro rodinu, nebo jen pro vás, určitě vám zachutnají.

Budete potřebovat:

  • 1 francouzská nebo rustikální bageta
  • 1 balení loupaných vlašských ořechů
  • 3 hrušky
  • 1 balení prosciutto crudo
  • 1 balení Jihočeské nivy Premium
  • 1 balení Jihočeské nivy Caesar
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 3 stroužky česneku

Postup:

  1. Předem namočené vlašské ořechy opečeme na pánvi, přidáme lžíci medu.
  2. Jakmile jsou vlašské ořechy opečené dozlatova, rozprostřeme je a necháme proschnout.
  3. Mezitím si nakrájíme bagetu, ideálně šikmým řezem, abychom získali větší plochu pro přidání ingrediencí.
  4. Plátky bagety vložíme na plech, lehce potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě při teplotě 220 °C po dobu 10 minut nebo dokud nebudou křupavé.
  5. Oloupeme 3 stroužky česneku a lehce jimi potřeme nakrájenou plochu bagety.
  6. Na rozpečenou bagetu přidáme nadrobenou nebo nakrájenou Jihočeskou nivu Premium a Caesar.
  7. Dále přidáme plátky prosciutta, plátky hrušky a glazované vlašské ořechy.
  8. Pokrm je hotový a můžete jím zazářit na svých večírcích.

 

_tip_

Partner vánočního speciálu:

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor