Za dobrým burgerem lidé často vyráží do restaurací a burgráren, ale přitom není vůbec složité připravit si kvalitní burger ve vlastní kuchyni! V dnešním receptu vám ukážeme jednoduchý postup na burger s masovými koulemi, smaženým sýrem a zeleninou. Potěší zejména příznivce pálivého, protože ho doplníme rajčatovou chilli omáčkou.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2 větší housky na burger
- 200 g mletého hovězího masa
- 200 g mletého vepřového masa
- 250 g drcených rajčat
- 1 menší chilli paprička
- 1 rajče
- 10 g pažitky
- 5 g tymiánu
- 30 g cukru
- 2 bobkové listy
- 1 balení Sýru na pánev
- 100 g salátu
- 50 g majonézy
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
- Maso smícháme dohromady. Osolíme, opepříme a tvoříme koule o velikosti 3–4 cm v průměru.
- Orestujeme je na menší vrstvě oleje a zalijeme drcenými rajčaty. Vložíme bobkový list, chilli, sůl, pepř, cukr a provaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Mezitím si na sucho opečeme housku a natrháme salát.
- Rozpálíme nepřilnavou pánev a sýr na pánev opečeme z obou stran.
- Na spodní část bulky namažeme majonézu a poklademe salátem, masovými koulemi s omáčkou a sýrem.
- Podáváme s hranolkami, nebo přílohou dle chuti.
_tip_