Pigymáma ve spolupráci s Madetou připravila sérii chutných a jednoduchých receptů, které vás inspirují nejen v době adventu, ale budou vás těšit po celý rok. Společně si vychutnáme deset netradičních receptů, ze kterých se vám zaručeně budou sbíhat sliny! Dalším receptem jsou Pečená plněná jablka.
Sdílej článek
Jablíčka nás provází celý rok, ale v zimě si na nich obzvláště rádi pochutnáme. Už jste vyzkoušely, jak chutnají pečená? Je to veliká dobrota. Dnes si spolu připravíme Pečená plněná jablka.
Co budete potřebovat:
- 4 velká jablka
- 1 Jihočeský tvaroh & jogurt jahoda
- 1 špetka mleté skořice
- 2 lžíce cukru
- 1 hrst rozinek, brusinek nebo jiného sušeného ovoce
- 1 hrst nakrájených vlašských nebo lískových ořechů
Postup:
- Vykrojíme z jablek stopku i s jaderníkem, přičemž dáváme pozor, abychom jablka neprořízli úplně.
- Dužinu jablek opatrně trochu vydlabeme malou lžičkou s ostřejšími hranami.
- Troubu předehřejeme na 160 °C.
- Sušené ovoce promícháme v misce s cukrem, skořicí, částí ořechů a s Jihočeským tvarohem & jogurtem.
- Pomocí lžičky směsí naplníme jablka, postavíme je do zapékací formy a podlijeme trochu vody.
- Pečeme asi 40 minut, aby jablka nezměkla, opekla se a jejich náplň se dobře prohřála. Ozdobíme zbytkem ořechů a podáváme.
Dobrou chuť!
_tip_
Partner speciálu: