Dětská rádia na Pigy.cz

Vánoční speciál s MADETOU: Kamila peče pudinkovou buchtu se zakysanou smetanou

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pigymáma ve spolupráci s Madetou a zpěvačkou Kamilou Nývltovou připravila sérii chutných a jednoduchých receptů, které vás inspirují nejen v době adventu, ale budou vás těšit po celý rok. Společně si vychutnáme deset netradičních receptů, ze kterých se vám zaručeně budou sbíhat sliny! Dalším receptem je pudinková buchta se zakysanou smetanou.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zpěvačka Kamila Nývltová má ráda vláčné a jemné buchty. Mezi ně patří i pudinková buchta se zakysanou smetanou.

Co budete potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice (z toho 50 g na vanilkový pudink)
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • ½ skleničky oleje
  • ½ skleničky teplé vody
  • 2 Jihočeské zakysané smetany 18%
  • 2 vanilkové cukry
  • 750 ml Jihočeského plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • trochu oleje a hrubé mouky na přípravu plechu

 

Postup:

Příprava těsta:

  1. V míse vyšlehejte celá vejce s 150 g cukru krupice do světlé, nadýchané pěny.
  2. Postupně přilévejte olej a teplou vodu za stálého šlehání.
  3. Do směsi lehce vmíchejte prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  4. Nakonec přidejte kakao a důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  5. Těsto nalijte na předem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Nebo ho můžete vyložit pečícím papírem.

Příprava pudinku:

  1. Do hrnce nalijte většinu mléka (asi 650 ml). Míchejte a  přiveďte k varu.
  2. Zbylých 100 ml mléka nalijte do misky, přidejte pudinkové prášky, zbylých 50 g cukru krupice a podle chuti vanilkový cukr. Směs dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky.
  3. Jakmile mléko začne vařit, přilijte do něj pudinkovou směs a za stálého míchání vařte, dokud pudink nezhoustne.

Spojení a pečení:

  1. Ještě horký pudink nalijte cikcak na těsto připravené na plechu.
  2. Plech vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte zhruba 30 minut, dokud není buchta upečená (zkontrolujte špejlí).

Dokončení:

  1. Upečenou buchtu hned potřete zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovými cukry, kterou rovnoměrně rozetřete po povrchu buchty.
  2. Buchta je krásně vláčná díky zakysané smetaně a bublinkový efekt vytváří vrstvy pudinku, který se během pečení propadá do těsta. Skvělá pochoutka k odpolední kávě nebo čaji!

Dobrou chuť!

_tip_

Partner speciálu:

 

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor