Čas grilování je tady, a tak jsme pro vás připravili tip na dvě úžasné marinády, které se skvěle hodí na grilování masa. Zkusit je mohou ale i ti, kteří zahradu s grilem nevlastní a výborné maso si připraví doma v troubě nebo na pánvičce.
Sdílej článek
Medovo-pikantní marináda
Budete potřebovat:
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce vína
- 4 lžíce sojové omáčky
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic oleje
- sůl
- pepř
- trochu chilli nebo chilli omáčky
Postup:
Všechny uvedené ingredience smícháme v misce, vlijeme do pánve a necháme spolu chvíli prohřát. Marináda se výborně hodí na kuřecí křidélka, která stačí opláchnout pod tekoucí vodou, dát do pekáčku a zalít připravenou marinádou. Vše necháme uležet nejlépe do druhého dne a poté maso pečeme buď v troubě na plechu, nebo grilujeme.
Horčično-česneková marináda
Budete potřebovat:
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce škrobové moučky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady, do vzniklé marinády naložíme přes noc maso, které druhý den smažíme dozlatova na rozpáleném grilu.
_tip_