Zeleninové saláty bývaly spíš letní sezónní záležitost, ale v obchodech se už dnes většina druhů zeleniny dá sehnat po celý rok, a není tak problém si dopřát vitamíny i v zimě, kdy potřebujeme odlehčit jídelníček.
Sdílej článek
Zeleninový salát s krutony
Budete potřebovat:
- 2 rohlíky
- olivový olej
- 2 jablka
- citron
- ledový salát
- bílý jogurt
- hořčici
- med
- sůl
- pepř
Postup:
Rohlíky nakrájíme a osmahneme na trošce oleje. Takto vzniklé krutony necháme po osmažení vychladnout a mezitím si nakrájíme na menší kostičky dvě jablka a pokapeme je citronovou šťávou, aby nehnědla. Listy ledového salátu omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat, natrháme na menší kousky, přidáme k nim nakrájené jablko a krutony. Z bílého jogurtu, hořčice, medu, soli a pepře uděláme dresink, kterým připravenou směs pokapeme, a můžeme podávat.
Sladký zeleninový salát
Budete potřebovat:
- menší pekingské zelí
- jablko
- ananasový kompot
Postup:
Z pekingského zelí otrháme listy, omyjeme je pod tekoucí vodou, necháme okapat, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky. Jablko očistíme, oškrábeme, nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k zelí. Vše zalijeme jedním celým ananasovým kompotem a necháme odležet, aby se chutě propojily.
_tip_