V jednom z předchozích článků padlo tvrzení, že dětem z ryb nejvíce chutná losos. Je to pravda? Vyzkoušejte to například s naším receptem na lososa s hráškovým pyré.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 500 g filetu lososa
- 350 g mraženého hrášku
- 1 svazek máty
- 200 g ricotty
- olivový olej, sůl, pepř
Postup:
- Hrášek necháme ve vodě přejít varem, scedíme a nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Lístky máty nasekáme a s ricottou vmícháme do hrášku. Konzistenci pyré doladíme jednou nebo dvěma lžícemi olivového oleje, dochutíme solí a pepřem.
- Lososa nakrájíme na porce, ze všech stran potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- Na rozpálenou pánev položíme kůží dolů a smažíme minutu. Po minutě osmažíme z dalších stran.
- Hráškovou kaši rozdělíme na talíře, přidáme lososa a dozdobíme pár lístky čerstvé máty.
_tip_