Barvy k jaru patří a taky není problém si jich dopřát plnými hrstmi a přenést je do kuchyně rovnou na talíř. Jaro je zkrátka obdobím pestrosti i vůní. K barevné jarní nádivce se tak budou výborně hodit poctivě vypěstované nové brambory, které krásně křupou čerstvostí při krájení a budou krásnou tečkou k dokonalosti tohoto pokrmu.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- asi 8 rohlíků
- 200 ml mléka
- 6 vajec
- dvě větší mrkve
- brokolici
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- případně uzené maso nebo slaninu
- tvrdý sýr na strouhání
Postup:
- Brokolici nařežte na menší kousky a povařte v osolené vodě.
- Mrkev nakrájejte na kolečka a uvařte v osolené vodě zvlášť.
- Nakrájejte rohlíky na kostičky a na malou chvíli je zalijte mlékem. Vyjměte, nechejte okapat a lehce vymačkejte. Přidejte k nim žloutky a promíchejte.
- Rozdělte na dvě části – do jedné dejte povařenou brokolici, do druhé mrkev, směsi osolte, opepřete a můžete přidat trochu strouhaného muškátového oříšku.
- Z bílků vyšlehejte hustý sníh, rozdělte jej na dvě poloviny a vmíchejte do směsí.
- Do zapékací mísy dejte vrstvu směsi s brokolicí, na to vrstvu směsi s mrkví. (máte-li rádi maso, můžete mezi tyto dvě vrstvy vložit vrstvu například na kostičky nakrájeného uzeného masa nebo slaniny).
- Navrch nasypte vrstvu sýra a dejte péct při 150 °C na cca 40 minut.
- Podávejte s bramborami a zeleninovým salátem nebo kyselými okurkami.
_tip_