Dětská rádia na Pigy.cz

Barevná jarní nádivka

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Barvy k jaru patří a taky není problém si jich dopřát plnými hrstmi a přenést je do kuchyně rovnou na talíř. Jaro je zkrátka obdobím pestrosti i vůní. K barevné jarní nádivce se tak budou výborně hodit poctivě vypěstované nové brambory, které krásně křupou čerstvostí při krájení a budou krásnou tečkou k dokonalosti tohoto pokrmu.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • asi 8 rohlíků
  • 200 ml mléka
  • 6 vajec
  • dvě větší mrkve
  • brokolici
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • případně uzené maso nebo slaninu
  • tvrdý sýr na strouhání

Postup:

  1. Brokolici nařežte na menší kousky a povařte v osolené vodě.
  2. Mrkev nakrájejte na kolečka a uvařte v osolené vodě zvlášť.
  3. Nakrájejte rohlíky na kostičky a na malou chvíli je zalijte mlékem. Vyjměte, nechejte okapat a lehce vymačkejte. Přidejte k nim žloutky a promíchejte.
  4. Rozdělte na dvě části – do jedné dejte povařenou brokolici, do druhé mrkev, směsi osolte, opepřete a můžete přidat trochu strouhaného muškátového oříšku.
  5. Z bílků vyšlehejte hustý sníh, rozdělte jej na dvě poloviny a vmíchejte do směsí.
  6. Do zapékací mísy dejte vrstvu směsi s brokolicí, na to vrstvu směsi s mrkví. (máte-li rádi maso, můžete mezi tyto dvě vrstvy vložit vrstvu například na kostičky nakrájeného uzeného masa nebo slaniny).
  7. Navrch nasypte vrstvu sýra a dejte péct při 150 °C na cca 40 minut.
  8. Podávejte s bramborami a zeleninovým salátem nebo kyselými okurkami.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor