344
Domácí chleba ve všech podobách je většinou lepší než kupovaný. Tato varianta celozrnného chleba je na přípravu velice jednoduchá a výsledek mile překvapí.
Sdílej článek
344
Budete potřebovat:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek rozmixovaných ovesných vloček (ne na mouku, zachovejte strukturu)
- 1 hrnek vody
- 1 sáček sušených kvasnic
- sůl (cca menší kávovou lžičku)
- lněná/slunečnicová semínka
Postup:
Z hladké mouky, vloček, vody, kvasnic a soli připravte těsto. Stačí míchat v míse dohladka, hnětení není třeba. Nechejte kynout 10 hodin (ozkoušeno je i méně, 5 hodin by mělo stačit). Troubu nechejte předehřát na 200 °C alespoň 30 minut s formou uvnitř. Poté rychle přendejte těsto do formy, posypte semínky, přiklopte a pečte 30 minut. Odkryjte a dopékejte ještě 20 minut.
_tip_