Dětská rádia na Pigy.cz

Česká vánoční klasika – černý kuba

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Naše země je na tradice velmi bohatá. Máme své oblíbené zvyky, pokrmy a spoustu dalšího. Jedním z tradičních vánočních pokrmů je i tzv. černý kuba – tedy jídlo z hub a krup, který nesměl chybět na žádném štědrovečerním stole. Vyzkoušejte si tímto staročeským pokrmem obohatit některý z vánočních dnů.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • cibuli
  • sušené nebo mražené houby
  • kroupy
  • sádlo
  • česnek
  • sůl
  • majoránku
  • pepř

Postup:

Ječné kroupy vyperte a nechejte přes noc nabobtnat.

Na sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte houby a chvíli smažte spolu. Poté přidejte kroupy, dochuťte utřeným česnekem, solí, majoránkou a pepřem. Poté vymažte zapékací misku sádlem a směs hub a krup do ní vložte.

Pečte při 180 °C asi 30 minut.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor