Silvestrovské večírky se blíží a s nimi starost každé hostitelky: jaký pokrm připravit pro hosty? Jednohubky a chlebíčky jsou skvělá volba, proto pro vás máme tip na jedny netradiční: crostini s nivou, ořechy, hruškou a prosciuttem. Ohromte letos své přátele a rodinu a vyzkoušejte náš jednoduchý recept!
Sdílej článek
Crostini, doslova přeloženo z italštiny jako opečené tousty či krutony, jsou opečené křupavé bagetky s nejrůznějšími přílohami. Lze je připravit jednoduše jen s olivovým olejem či česnekem, nebo například s čerstvou zeleninou. My vám přinášíme recept, se kterým vykouzlíte crostini, které jsou snadné na přípravu a přitom přináší netradiční chuť.
Ať už pro hosty, pro rodinu, nebo jen pro vás, určitě vám zachutnají.
Budete potřebovat:
- 1 francouzská nebo rustikální bageta
- 1 balení loupaných vlašských ořechů
- 3 hrušky
- 1 balení prosciutto crudo
- 1 balení Jihočeské nivy Premium
- 1 balení Jihočeské nivy Caesar
- 2 polévkové lžíce medu
- 3 stroužky česneku
Postup:
- Předem namočené vlašské ořechy opečeme na pánvi, přidáme lžíci medu.
- Jakmile jsou vlašské ořechy opečené dozlatova, rozprostřeme je a necháme proschnout.
- Mezitím si nakrájíme bagetu, ideálně šikmým řezem, abychom získali větší plochu pro přidání ingrediencí.
- Plátky bagety vložíme na plech, lehce potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě při teplotě 220 °C po dobu 10 minut nebo dokud nebudou křupavé.
- Oloupeme 3 stroužky česneku a lehce jimi potřeme nakrájenou plochu bagety.
- Na rozpečenou bagetu přidáme nadrobenou nebo nakrájenou Jihočeskou nivu Premium a Caesar.
- Dále přidáme plátky prosciutta, plátky hrušky a glazované vlašské ořechy.
- Pokrm je hotový a můžete jím zazářit na svých večírcích.
_tip_