Lanýže jsou synonymem vysoké gastronomie, a to i v případě, kdy jsou udělané z čokolády. V našem vánočním receptu se dozvíte, jak připravit hříšně dobré čokoládové lanýže, na kterých si pochutnají děti i dospělí.
Sdílej článek
Ingredience:
- 70 g smetany ke šlehání
- 100 g másla
- 60 g krupicového cukru
- 200 g kvalitní čokolády
- 2 lžíce kakaového prášku, případně i strouhaného kokosu a mletých mandlí na obalení
Postup:
V hrnci rozpustíme smetanu, máslo a cukr a poté odstavíme. Nalámeme čokoládu a vše smícháme až do rozpuštění čokolády. Směs necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den prosejeme kakaový prášek, lžičkou vytvarujeme z čokoládové hmoty malé kousky a ty obalujeme v kakau, mletých mandlích nebo kokosu.
Tupperware výrobky
Postup:
V hrnci rozpustíme smetanu, máslo a cukr a poté odstavíme. Nalámeme čokoládu a vše smícháme až do rozpuštění čokolády. Směs necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den prosejeme kakaový prášek, lžičkou vytvarujeme z čokoládové hmoty malé kousky a ty obalujeme v kakau, mletých mandlích nebo kokosu.
Čokoládové lanýže – Video s receptem
Děkujeme našim partnerům: