Dětská rádia na Pigy.cz

Deník šestinedělky – 2. týden: Jak rychle a správně připravit kojenecké mléko

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jsem jednou z maminek, které se po císařském řezu nespustila laktace, takže jsem byla od začátku odkázaná na umělou výživu. Byla jsem poučena o správném dávkování i intervalech krmení, ale jak doma připravit správně teplou vodu na jeho přípravu rychlostí blesku, to už mi nikdo nevysvětlil.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Aby byly v mléce zachované všechny účinné látky, je třeba ho připravovat z převařené kojenecké vody teplé 40 stupňů. První týden jsme tedy čarovali s teploměrem, rychlovarnou konvicí a mističkou se studenou vodou na chlazení lahvičky. Než jsem dosáhla kýžené teploty, bylo miminko ukřičené a hladové tak, že hltalo mléko společně se spoustou vzduchu a ty pak způsobovaly bolest bříška – prostě začarovaný kruh.

shutterstock_253055575

Po mnoha alchymistických pokusech nabízím rychlé a jednoduché řešení, bez nakupování drahých digitálních ohřívačů.

Do lahvičky na další krmení si připravte 3/4 dávky převařené vody, která zatím schladne na pokojovou teplotu. Ve chvíli, kdy se miminko začne hlásit o příděl, si uvařte zbývající podíl vody a ten pak smíchejte s vodou dopředu připravenou. Voda v pokojové teplotě, kterou doředíte zbytkem vroucí vám dá dohromady něco přes 40 stupňů, vodu o další dva stupně ještě schladí přidané sušené mléko a tak máte během minuty připraveno.

Nakonec přece jen zkuste teplotu hotového mléka na zápěstí, může se stát, že v únavě nenaředíte úplně v ideálním poměru, tak pozor ať miminko nespálíte.

Rada na závěr:

Dalším usnadněním celého procesu může být nákup speciální kojenecké vody, která se nemusí převařovat, takovou nabízí například drogerie DM.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor